Ucrainenii culeg ciuperci în Moldova, iar moldovenii prind peşte ilegal

Patru ucraineni cu vârstele cuprinse între 31 şi 56 de ani au trecut ilegal hotarul Republicii Moldova. Bărbaţii au trecut cu 15 metri linia frontierei de stat, cu scopul de a culege ciuperci. Cazul a fost depistat de angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Briceni.

În urma cercetărilor, s-a constatat că, fiind în pădurea din apropierea frontierei de stat, pe teritoriul Ucrainei, bărbaţii au trecut din greşeală frontiera în Republica Moldova. Ei s-au ales cu câte un proces verbal şi cu o amendă de 200 de lei.

Alte patru persoane, de această dată moldoveni, au fost reţinuţi pentru că au încălcat regimul de frontieră cu scopul de a pescui ilegal.

În primul caz, doi locuitori ai satului Crihana Veche au fost surprinşi în timp ce aruncau în apă două plase cu lungimea totală de 200 metri. Bărbaţii s-au ales cu câte un proces verbal şi o amendă de 400 de lei.

În cel de-al doilea caz, doi bărbaţi au fost prinşi de către angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Etulia, în timp ce pescuiau ilegal în apele lacului Cahul.

Bărbaţii în vârstă de 53 şi, respectiv, 56 ani, erau echipaţi cu şase plase, a câte 50 metri fiecare. Ei au reuşit să prind[ aproximativ şase kilograme de peşte de diferite specii.

Pentru încălcarea regimului de frontieră, ei au fost amendaţi cu câte 400 de lei. Plasele şi peştele prins au fost transmise Inspectoratului Ecologic al raionului Cahul.
Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *