Un baiat din Bratuleni a decedat in urma unui diagnostic gresit.

O familie din satul Bratuleni invinuieste medicii din Nisporeni de moartea copilului lor. Ei spun ca baiatul in varsta de 7 ani ar fi decedat pentru ca doctorii nu l-ar fi diagnosticat corect si i-ar fi prescris tratament gresit. Parintii spun ca isi vor face dreptate atunci cand vor cunoaste rezultatele expertizei medico-legale.

 

Mama copilului povesteste ca baiatului i s-a facut rau in timp ce se afla la scoala. O colega a observat ca se tine de burta si are ochii ingalbeniti. Fata a anuntat imediat diriginta, care a chemat parintiia.
Copilul a fost dus la spitalul din Nisporeni, unde a stat o saptamana.

 

Mama spune ca medicii i-au prescris tratament gresit copilului, lucru ce ar fi agravat situatia.
Baiatul a fost adus apoi la Spitalul Emilian Cotaga din Chisinau, insa dupa  doua saptamani a murit. Medicul din Nisporeni, care s-a ocupat de copil, a refuzat sa dea explicatii. Nici medicul infectionist nu cunoaste prea multe detalii si spune ca se afla in concediu cand copilul a fost internat.
Medicii de la Chisinau spun ca au facut tot posibilul ca sa salveze copilul, dar fara rost. Acum ei asteapta expertiza medico-legala pentru a stabili daca baiatul a murit din neglijenta medicilor. Si parintii sunt in asteptarea rezultatelor expertizei. Ei spun ca vor depune o plangere pe numele medicilor din Nisporeni.

Sursa: protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *