Preşedinţii ai 14 centre de bacalaureat au fost SANCŢIONAŢI

În rezultatul analizei situaţiilor din centrele de bacalaureat în care a fost încălcată metodologia de organizare și desfășurare a examenelor, membrii Comisiei Naționale de Examene au decis să aplice sancțiuni președinților a opt centre de bacalaureat din țară.

Președinților de centre le-au fost aplicate avertizări, mustrări și mustrări aspre pentru încălcarea prevederilor metodologiei de examene și anume: președinții nu au monitorizat conform obligațiilor lor desfășurarea examenelor, nu au dat indicații asistenților, au permis ieșiri masive din sălile de examene pe parcursul probelor sub diferite pretexte.

Anterior, altor șase directori de centre de BAC le-au fost aplicate mustrări.

Potrivit metodologiei, președinții sunt responsabili de organizarea şi desfăşurarea regulamentară a examenelor de bacalaureat în centrul pe care-l conduc şi de instruirea cadrelor didactice care asigură asistenţa în sălile de examen, iar asistenții sunt obligați să sesizeze Preşedintele Centrului de Bacalaureat despre toate abateri identificate.

Reiterăm că absolvenții în timpul examenului au dreptul să vină decât cu buletinul de identitate şi instrumente de scris. Alte obiecte cum sunt tabele, manuale, dicţionare, ceruză, notiţe, calculatoare de buzunar, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie a informaţiei, alte surse de recepţionare şi transmitere a mesajelor sunt cu desăvârşire interzise în sălile de examen.

În cazul în care candidații sunt observați că dețin sau folosesc obiecte interzise, testele lor sunt anulate şi nu vor putea participa la examenul de bacalaureat decât în sesiunea din anul viitor.
Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *