Patru moldoveni şi un ucrainean se vor delecta cu peşte şi raci, prinşi ilegal în Nistru


Şi asta după ce, contravenienţii au decis să-şi achiziţioneze contra plată cele 15 kg de peşte şi raci, reuşite să le pescuiască ilegal în apele râului Nistru, până la depistarea acestora de către angajaţii Poliţiei de Frontieră. Reţinerea a avut loc ieri, în jurul orei 16.00, pe direcţia Palanca-Maiaki.

Astfel, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de supraveghere a frontierei de stat, un echipaj al Sectorului Poliţiei de Frontieră Tudora a descoperit pe malul Nistrului, în timp ce pescuiau cu ajutorul unei plase, cinci persoane fără acte de identitate. În urma cercetărilor preliminare s-a constatat că unul din ei este cetăţean al Ucrainei, iar ceilalţi patru sunt moldoveni, locuitori ai satului Palanca.

De la aceştia a fost ridicată şi transmisă Inspectoratului Piscicol o cantitate de 15 kg de peşte, diferite specii şi 14 raci, care ulterior, a fost lăsată contra plată pescarilor.

Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră şi pescuit ilicit, poliţiştii de frontieră au întocmit procese verbale, conform art. 332, al. 1 din Codul Contravenţional al RM, bărbaţii fiind amendaţi cu câte 400 lei fiecare
Sursa: tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *