Sindicaliștii unei întreprinderi din Bălți vor să iesa la protest


Salariații, membri de sindicat, de la S.A. “Floare Soarelui”, cel mai mare producător de ulei din țară, vor ieși azi în stradă pentru a-și apăra drepturile și interesele.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că mai bine de două luni nu și-au primit salariul, nu le-a fost majorat salariul minim așa cum li sa promis de administrație, o parte din salariați au fost impuși să plece în concedii din cont propriu și sunt îngrijorați că nu le sunt respectate garanțiile social-economice.

“Nu mai putem tolera această situație. Oamenii nu au ce-și cumpra o bucată de pâine, nu pot achita serviciile comunale, nu pot să le ofere copiilor cele necesare. Vom ieși mâine, 14 iunie, la un miting de protest pentru a cere de la administrația întreprinderii să respecte drepturile salariaților”, a comunicat Claudia Sergheieva, liderul sindical de la S.A. “Floare Soarelui”.

“Dacă administrația nu va soluționa problemele respective vom organiza greve de protest și vom sista procesul de producere pînă nu vom fi auziți”, a subliniat sindicalista.
Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *