Un şef de la Vamă, REŢINUT. Riscă 7 ani de închisoare pentru luare de mită

Un şef al trei posturi vamale din sud-estul Moldovei a fost reţinut în flagrant, de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie. Acesta este suspectat de corupere pasivă.

Funcţionarul ar fi cerut şi primit 150 de dolari, pentru a asigura trecerea ilegală a trei metri cubi de scândură peste frontiera vamală a R. Moldova şi pentru a influenţa inspectorii vamali şi poliţiştii de frontieră să nu înregistreze trecerea, declararea vamală a bunului şi perceperea taxelor vamale.

Bărbatul a fost reţinut în biroul postului vamal, unde au fost găsiţi banii extorcaţi, iar în urma percheziţiei corporale, asupra acestuia au fost depistaţi alţi 2.000 de dolari.

Funcţionarul este reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă de la 3 la 7 ani privaţiune de libertate, cu amendă în mărime de la 1.000 la 3.000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În cadrul demarării anchetei, urmează a fi stabilită complicitatea a doi angajaţi vamali şi a patru poliţişti de frontieră.
Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *