Doi barbati si un copil si-au pierdut viata in timp ce inotau

Doi barbati si un copil de doar 14 ani si-au pierdut viata in timp ce inotau in lacurile din tara. Salvatorii atentioneaza cetatenii sa fie cat mai prudenţi, pentru a evita cazurile de înec.

Un barbat de 60 de ani, şi-a pierdut viaţa în iazul din localitatea Ţîpleşti, raionul Sîngerei. Cel de-al doilea, de 31 de ani, în alt iaz, din satul Zahareuca, raionul Teleneşti. Bărbaţii, au mers la adîncime, pentru a înota. Peste ceva timp, cei de la mal nu i-au mai observat. După cîteva ore de căutări, corpurile neînsufleţite au fost scoase din apă.

Al treilea caz de înec, a fost inregistrat ieri seara, 17 iunie, în satul Fetiţa, raionul Cimişlia. Un băiat de 14 ani, a venit cu prietenii la lac. În timp ce înota, martorii au observat că baiatul dă semne de panică. Au încercat să-l salveze, dar fără nici un rezultat.

Cautările au continuat şi în această dimineaţă. Corpul neinsufletit al băiatului a fost scos din apă, de către scafandrierii.

Detaşamentului căutare-salvare numărul 1. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează cetăţenii să fie cît mai prudenţi, pentru a evita cazurile de înec. Nu este recomandat scăldatul pe timp de noapte, celor care nu pot înota şi celor care au consumat băuturi alcoolice. De la începutul sezonului estival, au fost înregistrate 15 cazuri de înec, dintre care 3 minori.
Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *