Au furat bunuri de peste 1 milion de lei! Doi tineri, retinuti abia dupa doua luni

Doi tineri in varsta de 21 si respectiv 22 de ani au fost retinuti de oamenii legii dupa ce timp de doua luni au jefuit mai multe oficii si automobile. Potrivit politistilor, valoarea pagubelor se ridica la 1 milion de lei.

Tinerii, originari din raionul Cantemir, locuiau temporar in capitala si lucrau la un service auto. Potrivit politiei, timp de doua luni acestia au savarsit cel putin 8 furturi în proportii deosebit de mari, din întreprinderi individuale si automobile.

Potrivit primelor informatii, indivizii ar fi patruns în oficiile agentilor economici din raza capitalei, dar nu este exclusa ipoteza ca mai sunt implicati si în alte furturi. Fiind autorizate perchezitii la domiciliul lor temporar, politistii au depistat si au ridicat peste 80 de aparate electrice (aparate de sudat, ferestree, aparate de gaurit, perforatoare si altele) , calculatoare, tehnica de uz casnic, automagnetole, telefoane mobile, diverse accesorii audio-video si articole funerare.

Preponderent actionau pe timp de noapte, lasau automobilul în spatele sediului, sareau peste gard, patrundeau în întreprindere prin fortarea geamurilor sau a usilor. Dupa ce adunau bunurile materiale le încarcau în automobil si se deplasau spre domiciliu, unde le depozitau. O parte din lucruri au reusit sa le vânda, iar din banii obtinuti si-au procurat o motocicleta.

Actualmente banuitii sunt cercetati penal pentru furt si au fost retinuti pe un termen de 72 de ore. Daca vinovatia lor va fi demonstrata în instanta de judecata atunci ei risca închisoare pe un termen de la 7 pâna la 12 ani.

Anterior acestia au fost judecati pentru infractiuni analogice.

Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *