Doi bărbaţi din Anenii Noi şi Taraclia au fost înghiţiţi de ape

Doi bărbaţi s-au înecat ieri în lacurile din Moldova. Unul dintre ei s-a sufocat în apa unui iaz din satul Botnăreşti, raionul Anenii Noi, iar celălalt plutea în apele unui lac din localitatea Aluatu, raionul Taraclia, şi a fost scos la mal de săteni. Cei doi aveau 61 şi 48 de ani. Poliţiştii urmează să stabilească în ce circumstanţe s-au înecat.

În aceste condiţii, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează cetăţenii să fie prudenţi când merg la scăldat, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

„Nu este recomandat scăldatul pe timp de noapte, în condiţii de vânt, celor care nu pot înota şi celor care au consumat băuturi alcoolice. Nu este indicat să fie folosite pentru scăldat saltele cu aer, anvelope din cauciuc, scânduri şi alte mijloace improvizate. Pentru a fi evitat pericolul, nu trebuie ignorate indicatoarele plutitoare de interzicere. Părinţii şi cei care au în grijă minori, sunt atenţionaţi să dea dovadă de maximă prudenţă”, se menţionează într-un comunciat de presă al Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

De la începutul sezonului estival, au fost înregistrate aproape 20 de cazuri de înec, dintre care a 3 minori.
Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *