Fructe exotice, transportate în condiţii neigienice şi ascunse de vameşi, urmau să ajungă în farfuriile moldovenilor

Inspectorii vamali au înregistrat mai multe încălcări ale legislaţiei, în ultimele 24 de ore. La pista de control de intrare în ţara noastră, a postului vamal Palanca-Maiaki-Udobnoe, s-a prezentat pentru verificări un autocar model „Setra”. Autovehiculul se deplasa pe ruta Odesa-Ştefan-Vodă şi avea la bord pasageri.

În urma controlului, vameşii au depistat mai multe cutii şi pachete cu produse şi fructe exotice. Marfa nedeclarată, care urma să fie vândută în restaurantele din municipiul Chişinău, valorează circa 25.000 de lei. Mai mult, aceasta era transportată în condiţii neigienice.

Într-un alt caz, în urma controlului unui mijloc de transport model „DAF”, vameşii au găsit ascuns un motor cu patru cilindri pentru o unitate auto model „Mercedes”. Verificările au avut loc la pista de intrare în ţară a postului vamal Leuşeni-Albiţa. La volanul autoturismului se afla un cetăţean moldovean, în vârstă de 25 de ani. Totodată, la acelaşi post vamal, în urma verificărilor unui microbuz model „Mercedes” cu numere de înmatriculare străine, au fost depistate 18 cuverturi şi opt seturi de pahare. Marfa nedeclarată valorează circa 10 mii de lei.

În toate cele trei cazuri, au fost întocmite procese verbale. Vinovaţii riscă o amendă de până la 1.500 de lei fiecare.
Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *