Doi barbati retinuti in flagrant pentru falsificare de acte la Chisinau

Doi barbati retinuti in flagrant pentru falsificare de acte la ChisinauOfiţerii Serviciului investigare a fraudelor economice al IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie Chişinău au reţinut în flagrant delict doi bărbaţi, cu vârstele de 28 şi respectiv 49 ani, care au încercat să vândă un certificat falsificat, la cursuri speciale de chelner – barmen, contra sumei de 450 euro. Reţinerea acestora a avut loc la începutul lunii curente în urma acţiunilor autorizate.

Potrivit primelor informaţii acumulate, poliţiştii au constatat că bănuiţii ar fi activat în complicitate şi cu alte persoane, care falsificau şi puneau în circulaţie diplome de studii superioare, carnete de muncă, paşapoarte, buletine de identitate şi permise de conducere auto româneşti. În acest sens se cercetează versiunile de bază în cadrul activităţilor speciale de investigaţii, privind numărul persoanelor implicate, perioada de activitate şi alte circumstanţe ce prezintă interes pentru organul de urmărire penală.

Atunci ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore, iar ulterior au fost eliberaţi conform deciziei instanţei de judecată.

În prezent ei sunt cercetaţi penal în stare de libertate pentru falsificarea documentelor şi escrocherie. Dacă instanţa de judecată îi va recunoaşte vinovaţi de cele incriminate, atunci ei riscă închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

Sursa: CGP.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *