Un angajat al Serviciului Vamal, cercetat penal pentru favorizarea contrabandei cu ţigări

O grupare criminală specializată în contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari a fost reţinută de oamenii legii. Printre persoane se afla şi un angajat al Serviciului Vamal, care va fi cercetat penal pentru favorizarea contrabandei cu produse de tutungerie.

Potrivit poliţiei, în perioada 25-26 aprilie, suspecţii au organizat trecerea ilegală a unui camion cu 140.000 de pechete de țigări, în sumă de circa 1 milion de lei. În prezent, camionul cu țigări de contrabandă este reținut pe teritoriul Cehiei.

Produsele de tutungerie erau procurate ilegal de la agenți economici şi înmagazinate într-un depozit specializat în prelucrarea și comercializarea produselor din lemn. În urma verificărilor, la domiciliile și depozitele suspecților, poliţiştii au depistat şi ridicat contracte, facturi, declaraţii vamale, rechizite juridice. Totodată, aceştia au găsit un plic cu monstre de tutungerie, pachete-modele de la produse de tutun, 9 ştampile a diferitor întreprinderi, 7 CD-uri cu informaţie electronică, două laptopuri model SONY și ACER şi o armă de vânătoare model „Mossberg 9200” fără acte. Obiectele au fost confiscate.

Cele cinci persoane reţinute au vârstele cuprinsă între 25 și 45 de ani. Bănuiţii sunt locuitori ai municipiului Chișinău și Bălți. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 10 ani de închisoare.
Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *