Penalităţile pentru o datorie la FISC sunt în creştere până la stingerea acesteia

Contribuabilii care nu şi-au onorat obligaţiunile fiscale faţă de bugetul de stat sunt pasibili de penalităţi în mărime de 0,02% din suma datorată, pentru fiecare zi de întâziere.
Persoanele care au depus în termenele prevăzute declaraţia pe venit pentru anul precedent, dar nu au reuşit să achite datoriile până la 31 martie, urmează să se adreseze la oficiile teritoriale ale Serviciului Fiscal de Stat (SFS) pentru a li se recalcula plăţile, care să includă şi penalităţile pentru întârziere.
Contribuabilii care au admis nereguli la depunerea declaraţiei sau au depus-o cu întârziere riscă amenzi de 200 de lei. Dacă declaraţia pe venit nu a fost prezentată deloc se aplică amendă în mărime de 1000 de lei.
Începând cu anul curent, declaraţiile pot fi depuse la orice oficiu teritorial al SFS. Însă, datoriile pentru anii trecuţi şi penalităţile pot fi calculate doar la oficiul unde contribuabilul îşi are viza de reşedinţă.
Recent a fost lansat un nou serviciu digitalizat, „Contul curent”. Acesta permite contribuabilor care deţin semnătură digitală să-şi verifice toate obligaţiunile fiscale. Veronica Vragalev a adăugat că acest serviciu scuteşte contribuabilii de necesitatea de a merge la oficiul teritorial al Serviciului Fiscal.
sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *