Municipalitatea a stabilit un nou termen pentru reparaţia drumurilor de acces spre curţile blocurilor

Autorităţile capitalei au făcut încă o promisiune şi au stabilit un nou termen pentru a o îndeplini. De data aceasta, este vorba despre reparaţia drumurilor de acces spre curţile blocurilor. Lucrările vor începe la sfârşitul acestei luni şi vor fi încheiate până în toamnă.
Drumuri pline de gropi, trotuare deteriorate şi oameni nemulţumiţi. Aşa arată majoritatea curţilor din capitală.
„Este imposibil să mergi. Poţi să-şi luxezi picioarele. Nu se poate! Pur şi simplu, este imposibil să te deplasezi. Dacă eşti pe tocuri, e îngrozitor, îngrozitor. Pentru bătrâni, e ceva de groază, se împiedică. Drumul este într-o stare deplorabilă”, a spus o femeie.
„Le astupă, fac reparaţie, pun acolo ghips şi pe urmă praful vine în casă. Am sunat responsabilii în legătură cu un incident. O femeie după ploaie a căzut în groapă. Şi-a zgâriat şi faţa. Era toată murdară de glod”, a menţionat o femeie.
„Drumurile sunt foarte rele, este foarte greu de mers cu copii la joacă”.
Pentru a ameliora situaţia, autorităţile au decis să aloce în fiecare an câte zece la sută din bugetul municipal pentru reparaţia drumurilor de acces în curţi.
„Din această sumă vor fi efectuate lucrări de reabilitare a drumurilor, trotuarelor. Se vor amenaja fântânile, grilajele, bordurile parţial vor fi reparate. La moment noi finalizăm listele ca să decidem care curţi vor fi reparate în 2014”, a declarat inginerul şef de la „Exdrupo”, Vasile Panico.
În acest an, autorităţile capitalei au alocat pentru reparaţia drumurilor de acces în curţile blocurilor 12 milioane de lei.

sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *