Copil de 5 anișori cade pentru a doua oară de la etajul 3 și rămâne în viață

Un copil de 5 ani, încuiat în casă, a căzut de la etajul 3. Incidentul s-a produs duminică, 6 aprilie, pe strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana al capitalei, transmite IPN.
Tatăl băiatului a povestit oamenilor legii că ieşit din casă doar pentru câteva minute. Copilul dormea şi l-a încuiat în apartament. Se pare că băiatul s-a trezit şi a ieşit pe balcon, de unde a căzut. Potrivit şefului serviciului de presă al Direcţiei Poliţie a municipiului Chişinău, Adrian Jovmir, părinţii riscă să fie sancţionaţi pentru că au lăsat minorul fără supraveghere. Amenda prevăzută de legislaţie este de 400 de lei.
Directorul Spitalului clinic municipal „Valentin Ignatenco”, Nicolae Starciuc, a spus că starea de sănătate a copilului este satisfăcătoare şi, spre mirarea medicilor, băiatul nu a suferit leziuni corporale grave. A fost diagnosticat doar cu un traumatism cranio-cerebral uşor.
Medicul a subliniat că, acum doi ani, acelaşi copil a fost spitalizat în urma unui incident asemănător. Pentru că este a doua oară când cade de la etaj, copilul va fi supus unor investigaţii psihosociale.
Medicii atenţionează familiile care au copii mici să fie cu ochii pe ei şi să nu-i lase fără supraveghere.

sursa:stirilocale.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *