Există riscul reproducerii scenariului din Crimeea în RM

Serviciul Român de Informații a știut dinainte despre intervenția Rusiei în Ucraina. Există riscul reproducerii acestui scenariu și în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de directorul SRI, George Maior.

„Am avut o cunoaștere foarte bună a evoluției. Evident că există riscul regional legat de securitatea în această zonă la care ne uităm atent”, a declarat George Maior.

Directorul SRI s-a referit şi relaţia cu serviciile ruse de informaţii care, potrivit lui, au un interes major faţă de România.

„Este destul de rece (relaţia SRI cu Serviciul Secret al Federației Ruse – FSB şi cu Serviciul Rus de Informații Externe – SVR). Evident, în cazul în care există informații care ar putea periclita securitatea ambelor state (mă refer, de exemplu, la terorism), care afectează cetățeni, state, noi suntem dispuși oricând la schimb de informații cu FSB sau cu SVR, fără să mai luăm în calcul o dimensiune politică”, a declarat George Maior.

„Evident, există o luptă nevăzută de încercare. Fiecare are acest interes – de a purta această luptă, de a culege informații care sunt importante pentru propria securitate națională”, a mai spus George Maior.
sursa:jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *