Moldova are cei mai puţini vizitatori străini. MOTIVELE pentru care turiştii ne ocolesc ţara

Moldova are cei mai puţini vizitatori străiniMoldova se numără printre ţările cu cei mai puţini vizitatori străini. Ceea ce o împiedică să devină o ţară atractivă este, în primul rând, infrastructura slab dezvoltată.

Multe din obiectivele turistice din ţară nu sunt puse în valoare şi nici nu sunt incluse în traseele turistice din cauza drumurilor de acces impracticabile.

În această situaţie se află şi Peştera „Emil Racoviţă” din raionul Briceni. Peştera se află pe locul trei printre grotele de ghips din Europa şi pe poziţia opt în clasamentul subteranelor gigantice din lume. Cu toate acestea, puţini ajung să o vadă. Practic niciun om nu poate ajunge la peşteră din cauza noroiului. Mai mult, nu se găseşte niciun indicator care ar menţiona că la mai puţin de doi kilometri este un obiectiv turistic.

Şi în raionul Călăraşi sunt peste 20 de obiective turistice care rămân nevalorificate din cauza că sunt aproape de negăsit. Lipsa indicatoarelor le creează dificultăţi atât proprietarilor de pensiuni, cât şi turiştilor. Aceeaşi problemă o întâmpină şi proprietarii de pensiuni din Orhei.

„Trebuie să fie sindicatoare. Orheiul Vechi este mai departe. Ajungi la o încrucişare de drumuri şi nu ştii unde-i Tribujeniul şi unde-i Butuceniul”, spune Anatol Botnaru, director de pensiune de la Orheiul Vechi.

Agenţia Turismului promite că situaţia se va îmbunătăţi în următorii ani.

Sursa-publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *