Judecătorii de la Buiucani au ordonat să fie arestat judecătorul din Glodeni şi mituitorul său

indexBărbatul care a încercat să-i dea mită preşedintelui Judecătoriei din Glodeni va fi cercetat în stare de arest la domiciliu în următoarele 30 de zile. Decizia a fost emisă astăzi de Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei. O hotărâre similară a fost luată şi în cazul magistratului învinuit.

„Preşedintelui raionului Glodeni i-a fost aplicată măsura preventivă privind arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile, evident cum vom primi încheierea o vom analiza şi o să punem în raport cu probele noastre şi o să decidem asupra recurării date la curtea de Apel Chişinău”, a declarat procurorul Procuraturii Anticorupţie, Victor Munean.

Bărbatul bănuit de mituirea magistratului din Glodeni a refuzat să discute cu presa. Iar avocatul spune că inculpatul nu-şi recunoaşte vina. „Clientul nu-şi recunoaşte vina şi urmează ca organul de urmărire penală să-i probeze vinovăţia lui”, a susţinut avocatul Vadim Gligor.

Publika.md notează că şeful judecătorilor din Glodeni, Ion Cazacu, a fost reţinut în flagrant în timp ce primea 10 mii de lei de la un inculpat. Suspecţii sunt reţinuţi preventiv pentru 72 de ore în izolatorul CNA.

Potrivit procurorilor, magistratul urma să-l absolve pe bărbat de pedeapsa pentru comiterea unui accident.

Potrivit ofiţerilor CNA, în timpul percheziţiilor au fost ridicate şi alte mijloace băneşti – 10 500 de lei şi 5 000 de euro. provenienţa cărora urmeză să fie stabilită.

Acum două săptămâni un alt judecator a fost condamnat la şapte ani de inchisoare la fel pentru luarea de mită.

Sursa- publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *