Ianukovici s-a adresat oficial noilor autorităţi ucrainene

Preşedintele demis al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a cerut noilor autorităţi de la Kiev să-şi retragă imediat toate forţele armate din regiunile din estul Ucrainei, pentru a evita “o baie de sînge”, relatează Interfax, care citează un mesaj transmis de acesta. “Dată fiind agravarea bruscă a situaţiei din estul Ucrainei, cer ca toate forţele armate ucrainene să se întoarcă la bazele lor şi să fie lansat imediat un dialog al păcii cu liderii aleşi de populaţia din regiunile din est”, a spus Ianukovici. “Sunteţi la doi paşi de o baie de sînge. Opriţi-vă!”, a continuat acesta.  “Nu depăşiţi limitele! Nu executaţi ordinele criminalilor!”, a declarat acesta, adresîndu-se “militarilor şi membrilor forţelor speciale”.  Ianukovici a fugit din Ucraina în februarie, după ce forţele proeropene au preluat puterea la Kiev, şi s-a refugiat în Rusiaficial-noilor-autoritati-ucrainene-2.pngPreşedintele demis al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a cerut noilor autorităţi de la Kiev să-şi retragă imediat toate forţele armate din regiunile din estul Ucrainei, pentru a evita “o baie de sînge”, relatează Interfax, care citează un mesaj transmis de acesta.
“Dată fiind agravarea bruscă a situaţiei din estul Ucrainei, cer ca toate forţele armate ucrainene să se întoarcă la bazele lor şi să fie lansat imediat un dialog al păcii cu liderii aleşi de populaţia din regiunile din est”, a spus Ianukovici. “Sunteţi la doi paşi de o baie de sînge. Opriţi-vă!”, a continuat acesta.

“Nu depăşiţi limitele! Nu executaţi ordinele criminalilor!”, a declarat acesta, adresîndu-se “militarilor şi membrilor forţelor speciale”.

Ianukovici a fugit din Ucraina în februarie, după ce forţele proeropene au preluat puterea la Kiev, şi s-a refugiat în Rusia
Sursa: tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *