„În Moldova legea cultelor este cea mai democratică din Europa”

"În Moldova legea cultelor este cea mai democratică din Europa"Societate moldovenească este divizată pe etnii şi nu trebuie să existe şi conflicte de ordin religios. De această părere este un invitat al emisiunii Fabrika. Mai mult, unii consideră că în Moldova legea cultelor este cea mai democrată. Acestea au fost spuse în cadrul dezbaterilor despre cum să convieţuiască armonios oameni de diferite confesiuni.

„Ceea cea ne dezbină pe noi cultele est prozelitismul. Biserica ortodoxă trebuie să-şi revizuie multe activităţi, este nevoie de multă activitate socială pentru a-şi menţine enoriaşii. Nu dau dreptate nici celorlalte confesiuni care iau din biserica ortodoxă creştinii. Pentru a evita conflictele religioase, trebuie să ne respectăm unii pe alţii, să vedem ce putem face pentru societatea noastră. La noi, societatea este divizată pe etnii şi nu trebuie să mai existe şi conflicte pe cale religioasă. În ţara noastră, lega cultelor este cea mai democratică din UE, fiecare poate să-şi exprime credinţa aşa cum vrea”, a menţionat preotul Ion Cosoi.

Potrivit istoricului Emil Dragnev, cunoaşterea interreligioasă este anevoioasă: „Suntem în faţa unui spaţiu destul de poluat. Avalanşa informaţională este, însă rezultatul, practic, e acelaşi cum a fost şi cu mulţi ani în urmă. Anumite animozităţi religioase devin puţin enervante”.

În concluzie, secretarul Comisie Politică Externă şi Integrare Europeană, Valeriu Ghileţchi, a spus că pentru a avea parte de pace, societatea trebuie să ştie să ierte.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *