Occidentul ameninţă Rusia că sancţiunile îi vor ruina economia

Occidentul ameninţă RusiaSancţiunile Occidentului vor fi devastatoare pentru economia Rusiei, în cazul în care Moscova va interveni pe teritoriul Ucrainei. Avertizarea a fost făcută de către senatorul american Ed Royce, aflat într-o vizită la Kiev. Între timp, fregata Statelor Unite „USS Taylor” a intrat în Marea Neagră, pentru a menţine pacea şi stabilitatea în regiune în contextul crizei ucrainene. Iar Rusia a început exerciţii militare în Marea Caspică.
Nava americană „USS Taylor” este mobilizată în cadrul unei misiuni multirol, în zona de operaţiuni a Flotei Statelor Unite, cu scopul de a contribui la securitatea maritimă, de a efectua misiuni de antrenament şi de a susţine operaţiuni ale NATO în regiune.
Totodată, SUA au mai anunţat că vor trimite 600 de militari americani în Europa în contextul tensiunilor cu Rusia din cauza crizei ucrainene. Militarii americani vor efectua exerciţii în Polonia şi în Ţările Baltice. Aplicaţiile au menirea să demonstreze solidaritatea ţărilor NATO în contextul tensiunilor cu Rusia, susţine Departamentul de Stat al Americii.
„Mesajul pentru Moscova este că noi ne luăm în serios angajamentele pe continentul european”,
a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.
Pe de altă parte, Rusia a lansat exerciţii militare în Marea Caspică care vor dura şapte zile şi la care vor participa aproximativ 10 nave militare şi peste 400 de marinari.
Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *