Rasturnare de situatie? Crimeea ar putea reveni sub controlul Ucrainei peste doi ani

Crimeea ar putea reveni de facto sub controlul Ucrainei aproximativ peste doi ani, daca locuitorii din regiune vor sustine aceasta idee, a afirmat marti fostul sef al Serviciului ucrainean de securitate (SBU), generalul Nikolai Malomuj, citat de agentia oficiala Ukrinform si Mediafax.     In opinia generalului ucrainean, Rusia peste doi ani va fi afectata de o grava criza economica, in contextul unor posibile sanctiuni din partea occidentalilor.     "Sunt sigur ca peste vreo doi ani Peninsula Crimeea va fi din nou a noastra (a ucrainenilor). Acest lucru se va intampla cand situatia din Rusia se va schimba, iar perspectiva de a primi inapoi teritoriul nostru va deveni reala", considera Malomuj.     Totodata, el a subliniat ca autoritatile de la Kiev vor sa solutioneze acest conflict pe calea dialogului, exprimandu-si speranta ca noul presedinte al Ucrainei va putea sa initieze un astfel de dialog cu Rusia.     Republica ucraineana Crimeea a fost alipita Rusiei la jumatatea lui martie, in urma unui referendum privind statutul sau politic. Autoritatile de la Kiev si tarile occidentale nu recunosc acest referendum si denunta anexarea peninsulei de catre Moscova.Crimeea ar putea reveni de facto sub controlul Ucrainei aproximativ peste doi ani, daca locuitorii din regiune vor sustine aceasta idee, a afirmat marti fostul sef al Serviciului ucrainean de securitate (SBU), generalul Nikolai Malomuj, citat de agentia oficiala Ukrinform si Mediafax.

In opinia generalului ucrainean, Rusia peste doi ani va fi afectata de o grava criza economica, in contextul unor posibile sanctiuni din partea occidentalilor.

„Sunt sigur ca peste vreo doi ani Peninsula Crimeea va fi din nou a noastra (a ucrainenilor). Acest lucru se va intampla cand situatia din Rusia se va schimba, iar perspectiva de a primi inapoi teritoriul nostru va deveni reala”, considera Malomuj.

Totodata, el a subliniat ca autoritatile de la Kiev vor sa solutioneze acest conflict pe calea dialogului, exprimandu-si speranta ca noul presedinte al Ucrainei va putea sa initieze un astfel de dialog cu Rusia.

Republica ucraineana Crimeea a fost alipita Rusiei la jumatatea lui martie, in urma unui referendum privind statutul sau politic. Autoritatile de la Kiev si tarile occidentale nu recunosc acest referendum si denunta anexarea peninsulei de catre Moscova.
Sursa: protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *