2014 va fi un an mai puţin bun pentru economia ţării

 2014 va fi un an mai puţin bun pentru economia ţăriiInstitutului Naţional de Cercetări Economice prevede că 2014 va fi un an mai puţin bun pentru economia ţării. INCE urmează să prezinte un studiu în acest sens. Potrivit datelor, în acest an, PIB-ul se va majora doar cu 3,7 la sută faţă de 2013. Anul trecut creşterea a fost de 8,9 la sută.
Creşterea PIB-ului se bazează în primul rând pe majorarea exportului de mărfuri cu peste 10 la sută, ceea ce constituie peste 35 de miliarde de lei. Şi importul va creşte cu aproximativ cinci la sută.
Atragerea investiţiilor străine rămâne, în continuare, o prioritate pentru economia ţării. Acestea se vor majora cu puţin peste cinci la sută faţă de 2013 şi vor constitui peste 20 de miliarde de lei.
În 2014, producţia agricolă se va micşora cu cinci la sută, iar acest domeniu nu va mai înregistra ascensiunea de anul trecut. Specialiştii estimează că situaţia din Ucraina se va răsfrânge negativ şi asupra ţării noastre. În 2013, ponderea ţării vecine la exporturi a fost de şase la sută, iar la importuri de 12 la sută.
Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *