Creştere ALARMANTĂ în statistica accidentelor rutiere

 Creştere ALARMANTĂ în statistica accidentelor rutierNumărul accidentelor rutiere, produse în Moldova în primele trei luni ale acestui an, a crescut faţă de aceeaşi perioadă a lui 2013. Dacă, anul trecut, s-au produs aproape 390 de accidente, anul acesta numărul a crescut cu 60. Datele Inspectoratului Naţional de Patrulare arată că cele mai multe accidente au fost provocate de şoferii care nu au respectat regulile de circulaţie.
Potrivit datelor, în primele trei luni ale acestui an, în Moldova s-au produs peste 450 de accidente rutiere. Aproape 70 de oameni au murit şi peste 500 au suferit diferite traumatisme.
Cele mai multe accidente, aproape 180, au fost cu implicarea pietonilor. Pe locul doi sunt coliziunile între maşini, în timp ce aproximativ 70 de accidente au avut loc din cauza obstacolelor de pe trasee.
Potrivit poliţiei, în majoritatea cazurilor, vinovaţi sunt conducătorii auto. De cele mai multe ori, şoferii nu au respectat regulile de circulaţie.
Astfel, aproape 80 de accidente au avut loc din cauza vitezei excesive, iar alte 30 pentru că nu a fost respectată distanţa dintre maşini. Statisticile arată că 20 de accidente s-au produs pentru că şoferii nu au acordat prioritate în intersecţii, iar alte 20 din cauza consumului de alcool la volan.
Pe de altă parte, regulile de circulaţie nu sunt respectate nici de pietoni, care de multe ori traversează strada în locuri interzise fără să se asigure. În primele trei luni ale acestui an, din cauza pietonilor au avut loc peste 20 de accidente, în urma cărora cinci persoane au murit, iar 19 au fost rănite.
Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *