Doi poliţişti din Chişinău au fost reţinuţi de CNA pentru că ar fi cerut mită

Doi poliţişti din Chişinău au fost reţinuţi de CNA pentru că ar fi cerut mităDoi ofiţeri de poliţie au fost reţinuţi de CNA, fiind suspectaţi de implicare în acte de corupţie. Este vorba despre un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al sectorului Centru şi un locotenent-colonel al inspectoratului sectorului Râşcani al capitalei.

În fapt, ofiţerul superior de urmărire penală al IP Centru este bănuit că ar fi pretins 15 000 de lei de la o persoană pentru a nu iniţia în privinţa acesteia o cauză penală. El a fost prins ieri în flagrant, după ce a primit ultima tranşă în valoare de 10 000 de lei din suma pretinsă. Anterior, denunţătorul i-a transmis, sub controlul Centrului Naţional Anticorupţie, 5 000 de lei.

Tot aseară, un locotenent-colonel din cadrul IP al sectorului Râşcani din capitală a fost prins în flagrant după ce a primit 300 de euro de la un agent economic specializat în afaceri cu automobile. Potrivit declarantului, poliţistul i-ar fi cerut banii pentru a-i satisface o cerere, depusă la Inspectorat, cu privire la depistarea unei maşini ce ar aparţine agentului economic.

Ofiţerul a fost escortat la CNA şi reţinut pentru 72 de ore.

În ambele cazuri au fost pornite cauze penale pentru corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, poliţiştii riscă până la 10 ani de închisoare cu amenzi de până la 100 000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *