Moldovenii se informează tot mai mult de pe INTERNET

Moldovenii se informează tot mai mult de pe INTERNETDeşi pe primul loc ca sursă de informare este televiziunea, tot mai mulţi moldoveni se informează de pe Internet, respectiv 35%. Cel puţin aşa arată datele unui nou Barometru de Opinie Publică.
Ca sursă de informare, Internetul a fost menţionat preponderent de persoane de gen masculin, locuitori ai mediului urban şi cu un nivel înalt de studii social-economice.
Datele sondajului arată că 82 la sută dintre respondenţi aleg să se informeze de la TV, iar radioul este sursă primă de informare pentru 30 la sută.
Printre sursele de informare ale moldovenilor se mai numără ziarele, familia, prietenii, vecinii, colegii de serviciu şi zvonurile.
Publika.md menţionează că, în Moldova, Internetul a devenit mai accesibil pentru cetăteni, 95% din localităţile ţării având astazi acces la internet, arată datele Ministerului Tehnologiilor Informaţionale, condus de Pavel Filip.
Sondajul a fost realizat în perioada 28 martie – 13 aprilie 2014, pe un eşantion de 1.115 de persoane. Marja de eroare este de +/- 3 la sută
Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *