Un oraş din estul Ucrainei, eliberat de separatişti. „Oamenii legii lucrează pentru destructurarea grupărilor criminale”

ucrainaUn oraş din estul Ucrainei a fost eliberat de separatişti, după ce autorităţile au reluat operaţiunea antiteroristă. Intervenţia în forţă s-a desfăşurat în oraşul Sveatogorsk, iar nimeni nu a avut de suferit. Vicepremierul de la Kiev, Vitali Iarema, a anunţat că operaţiunea antitero va continua şi în următoarele zile, pentru eliminarea tuturor militanţilor pro-ruşi.
„Etapa activă a operaţiunii antiteroriste continuă. Oamenii legii lucrează pentru destructurarea grupărilor criminale din Kramatorsk, Slaveansk şi din alte oraşe ale regiunilor Doneţk şi Lugansk”, a precizat Iarema.
Potrivit ministerului de Interne de la Kiev, forţele speciale ucrainene au reuşit astăzi să alunge militanţii pro-ruşi înarmaţi din oraşul Sveatogorsk, care acum este patrulat de poliţie. Localitatea are o importanţă strategică, deoarece este situată la graniţa dintre cele trei regiuni ocupate de separatişti- Doneţk, Lugansk şi Harkov.
Serviciul Ucrainean de Securitate a anunţat că în cazul politicianului membru al formaţiunii „Batkivşcina”, care a fost găsit mort, este implicat un ofiţer rus.
„Am demonstrat implicarea aşa-numitului grup ‘Ţintaş’ şi a cetăţeanului rus Igor Besler în asasinarea deputatului local din Horlivka Vladimir Rîbak”, a spus purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informaţii al Ucrainei, Katerina Kosareva.
Iar Uniunea Europeană şi-a deschis piaţa pentru produsele din Ucraina, în cadrul unui regim de comerţ preferenţial. Acesta prevede reducerea taxelor vamale şi stabilirea cotelor pentru mărfuri. Totodată, fregata Statelor Unite „USS Taylor” a intrat în Marea Neagră, pentru a menţine pacea şi stabilitatea în regiune, în contextul crizei ucrainene. Nava este mobilizată în cadrul unei misiuni multirol, în zona de operaţiuni a Flotei Statelor Unite, cu scopul de a contribui la securitatea maritimă, de a efectua misiuni de antrenament şi de a susţine operaţiuni ale NATO în regiune.
Oficialii americani au mai anunţat că vor trimite 600 de militari în Europa în contextul tensiunilor cu Rusia, din cauza crizei ucrainene. Pe de altă parte, Moscova a lansat exerciţii militare în Marea Caspică. La aplicaţiile care vor dura şapte zile, vor participa aproximativ 10 nave militare şi peste 400 de marinari.

Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *