S-a majorat considerabil numărul accidentelor de muncă

S-a majorat considerabil numărul accidentelor de muncăIn 2013 au fost înregistrate 445 de accidente la locul de muncă, 38 dintre care s-au soldat cu deces. Anul trecut au murit 8 persoane mai mult comparativ cu 2012.
Vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Petru Chiriac, a menţionat că liberalizarea excesivă a legislaţiei în domeniul muncii a dus la înrăutăţirea situaţiei în ceea ce priveşte siguranţa angajaţilor.
Pe de altă parte, vicepremierul Tatiana Potâng, prezentă la şedinţă, a spus că guvernarea controlează acest domeniu, iar executivul a aprobat mai multe hotărâri privind asigurarea securităţii la locul de muncă. „Baza legislativă în acest domeniu este bogată. Am adoptat recent regulamente privind normele de securitate la procurarea şi utilizarea echipamentului nou, igienizarea locurilor de muncă etc.”, a subliniat vicepremierul.
La şedinţă a fost oficiată şi o slujbă de pomenire a victimelor accidentelor de muncă. Iar 15 familii ale persoanelor decedate la locul de muncă, membri de sindicat, au primit ajutor social câte 3 mii de lei.
Şedinţa a fost convocată în ajunul zilei de 28 aprilie – dată la care mişcarea sindicală din lume comemorează victimele accidentelor şi bolilor profesionale de muncă.
Sursa:adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *