Poliţiştii au început „vânătoarea” de pescari în perioada de prohibiţie

 ZILEOREMINUTESECUNDE   ZILEOREMINUTESECUNDE Русский PUBLIKA TVLIVE PUBLIKA TVLIVE PUBLIKA FMIMPORTANTCARIERE RSSACOPERIREDESPRE NOIPUBLICITATECONTACT publika.md       HOMEEVENIMENT POLITICĂ SOCIAL ECONOMIE TRANSNISTRIA UE EXTERNE TECH AUTO FAPT DIVERS TOATE ŞTIRILECAMPANIIHOROSCOPSPORTVREMEAEMISIUNIPROGRAMECHIPASCOALA PUBLIKA10 pentru MDSTIREA TA   ZILEOREMINUTESECUNDE   ZILEOREMINUTESECUNDE   Aboneaza-te la alerte  Poliţiştii au început "vânătoarea" de pescari în perioada de prohibiţiePoliţiştii din capitală au început „vânătoarea” pescarilor în perioada de prohibiţie. Angajaţii Inspectoratului general de Poliţie au prins, astăzi, mai mulţi bărbaţi care pescuiau ilegal în lacul Valea Morilor din Chişinău. Aceştia s-au ales cu procese-verbale.

Cei mai mulţi pescari spun că nu ştiau de interdicţie.

„Nimeni nu m-a anunţat. Anul trecut, am pescuit fără nicio problemă. Nimeni nu m-a anunţat că este prohibiţie. Puteţi vedea că se pescuieşte peste tot. Toţi spun că nu există nicio interdicţie”, a spus un pescar.

Poliţiştii spun că în capitală au fost sancţionaţi până acum 20 de pescari, iar amenda variază între 200 de lei şi 6 000 de lei.

„Mai des persoanele se avertizează, dar se întocmesc şi procese-verbale cu privire la contravenţie. Este perioadă de prohibiţie şi este interzis pescuitul”, a menţionat poliţistul de sector al Departamentului Poliţia Capitalei, Ion Capmoale.

„A fost elaborat un plan special, care prevede demararea acţiunilor mai des în scopul prevenirii combaterii pescuitului ilicit. În special în perioada de prohibiţie când peştele depune icre”, a declarat ofiţerul de presă al IGP, Adrian Jovmir.

Prohibiţia la pescuit a intrat în vigoare pe 1 aprilie în toate bazinele acvatice din ţară. Interdicţia este valabilă până pe 30 iunie.

Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *