Separatiştii vor decide astăzi soarta observatorilor OSCE răpiţi ieri în Slaveansk

În Slaveansk au loc confruntări VIOLENTE între forţele ucrainene şi speratişti. Sunt primele VICTIMESoarta observatorilor OSCE, răpiţi de militanţii proruşi, va fi decisă în această dimineaţă. Liderul separatiştilor din Slaveansk va face un anunţ în cadrul unei conferinţe de presă. Printre cei sechestraţi se numără şi cinci soldaţi ucraineni. Ei au fost duşi în sediul local al Serviciului de Securitate, iar forţele de ordine duc tratative cu atacatorii pentru eliberarea lor.

Liderul separatiştilor din Slaveansk, Veaceslav Ponomariov, a declarat că grupul a fost reţinut pentru că printre ei s-ar afla un spion ucrainean.

„Nu e bine aşa. Oamenii care vin în calitate de observatori ai comunităţii internaţionale aduc şi un agent sub acoperire”, a spus separatistul Veaceslav Ponomariov.

De cealaltă parte, ministrul ucrainean de Externe, Danilo Lubkivski, şi-a exprimat îngrijorarea că Rusia planifică o invazie în ţara sa şi a declarat că autorităţile de la Kiev discută cu puterile internaţionale în vederea unei cooperări militare.

„În istoria fiecărei naţiuni sunt momente când trebuie să-ţi aperi patria, ţara şi independenţa. Dacă Rusia va întrece limitele, dacă va păşi dincolo de frontieră, vom lupta ca să ne apărăm ţara”, a declarat Danilo Lubkivski.

Pe aeroportul din Kramatorsk, aflat sub controlul militarilor ucraineni, a explodat un elicopter. Cel puţin o persoană a fost rănită în urma deflagraţiei, iar la un punct de control din apropierea oraşului Odesa s-a produs o explozie de proporţii.

Potrivit presei ucrainene, şapte oameni, inclusiv un miliţian, au fost răniţi. Explozia a fost calificată drept atentat terorist, iar cazul este investigat de Serviciul de Securitate al Ucrainei. În acelaşi timp, şcolile, grădiniţele şi magazinele din oraşul Slaveansk sunt închise, iar localnicii sunt îndemnaţi să rămână în case.

Ministrul de Interne de la Kiev, Arsen Avakov, a subliniat că operaţiunea antiteroristă este în plină desfăşurare în estul ţării şi că ţara sa dispune de suficiente forţe pentru a desfăşura operaţiunea în regim non-stop.

Sursa- publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *