Canada trimite şase avioane militare în România.

Canada trimite şase avioane militare în RomâniaŞase aeronave de luptă canadiene CF-18 vor fi desfăşurate în România în cadrul eforturilor NATO de a întări încrederea Aliaţilor din Europa centrală şi de est, a anunţat Alianţa nord-atlantică pe pagina sa de internet. Aeronavele au plecat marţi de la baza lor din Canada, potrivit Agerpres.
Canada trimite şase avioane militare în România, ca urmare a deciziei Alianţei Nord-Atlantice de a-şi consolida prezenţa militară în Europa de Est.
Cele şase avioane de luptă se vor alătura forţelor aeriene din România şi SUA pentru a participa la „misiuni de antrenament” împreună cu aviaţia română şi americană, a precizat, într-o conferinţă de presă, ministrul canadian al Apărării Rob Nicholson.
Canada „îşi demonstrează angajamentul de lungă durată în cadrul NATO”. Avioanele CF-18 Hornet au plecat de la baza aeriană Bagotville, din Québec. Conform presei canadiene, CF-18 sunt avioanele multirol ale Forţelor Regale Aeriene Canadiene.
Canada trimite şase avioane de vânătoare de tip CF-18 în Europa de Est, pentru a consolida capacităţile NATO, în contextul agravării crizei din Ucraina.
Accentuarea crizei din Ucraina a determinat deja Statele Unite să deplaseze douăsprezece avioane F-16 în Polonia şi zece aparate F-15 în Lituania.
Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *