Un şef de post al Inspectoratului de poliţie de 24 ani risca 10 ani puscarie sau o amenda de pina la 100 000 lei pentru corupţie

Un şef de post al Inspectoratului de poliţie de 24 ani risca 10 ani puscarie sau o amenda de pina la 100 000 lei pentru corupţieUn şef de post al Inspectoratului de poliţie din raionul Hânceşti in varsta de 24 ani risca 10 ani de puscarie sau o amenda de pina la 100 000 lei pentru corupţie. Acesta a fost prins, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind suspectat de corupere pasivă. Omul legii ar fi pretins de la denunţător 5000 de lei pentru a muşamaliza un caz de huliganism în care acesta ar fi fost implicat.
Operaţiunea de reţinere a avut loc în oraşul Hânceşti în preajma gării auto. Poliţistul a fost prins în flagrant, după primirea sumei de 5000 de lei care a fost predată benevol ofiţerilor de urmărire penală ai CNA.
Pe numele acestuia, a fost iniţiată o cauză penală în temeiul art. 324 Cod penal – corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de închisoare cu o amendă de până la 100 000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 5 ani. Bănuitul are 24 de ani şi activează în organele afacerilor interne de doi ani.
De la începutul anului curent, 20 de poliţişti au fost reţinuţi de CNA şi procurori, fiind bănuiţi de implicare în acte de corupţie.
Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.
Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *