Alcool, saracie si gelozie. Motivul pentru care 6 din 10 femei din Moldova sunt agresate fizic sau verbal in familie

Alcool, saracie si gelozie. Motivul pentru care 6 din 10 femei din Moldova sunt agresate fizic sau verbal in familieSase din zece femei din tara noastra sunt agresate fizic sau verbal in familie. Si, de cele mai multe ori, ele se plang de acest lucru abia dupa al 7-lea episod de violenta. Asa arata rezultatele unui sondaj realizat de o organizatie neguvernamentala. Indicatorul este la acelasi nivel ca si in 2010. Potrivit studiului, cel mai des, conflictele apar din cauza saraciei, dar si alcoolului. Totodata, a crescut numarul barbatilor agresati de femei. Cum explica specilistii, aflati din reportaj.
Aceasta femeie, care a vrut sa-si ascunda identitatea, sustine ca suporta chinuri groaznice alaturi de sotul ei. Scandalurile si bataile sunt la ordinea zilei. Totul ar fi inceput dupa ce s-a nascut copilul.
Femeia sustine ca de fiecare data certurile au loc sub ochii copilului. Nu a divortat pana acum pentru ca era amenintata de sot.
La fel ar fi aceasta femeie ar fi inca cel putin 60 la suta din toate femeile din Moldova. Asa arata datele unui sondaj realizat de Asociatia Internationala “La strada” in parteneriat cu CBS-AXA.
Potrivit studiului, cea mai raspandita forma de violenta este cea fizica, urmata de violenta verbala si de cea sexuala. Cauzele ar fi alcoolul, saracia, somajul si gelozia.
Majoritatea femeilor care au fost interogate au declarat ca partenerii le impun restrictii. Cel mai des acestia vor sa stie unde sunt sotiile lor, le verifica telefoanele mobile si se infurie cand le vad cu un alt barbat.
In acelasi timp, sondajul arata ca nu doar femeile sunt victime ale violentei. In jur de 26 la suta din barbati, arata sondajul, sunt agresati de femei. Fapt confirmat si de unii barbati interogati de noi.
Studiul a fost realizat in perioada decembrie 2013-ianuarie 2014, pe un esantion de 605 persoane, care aveau varstele cuprinse intre 15 si 35 de ani. Marja de eroare este 4 procente.

sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *