De la începutul anului au fost înregistrate 41 cazuri de braconaj

De la începutul anului au fost înregistrate 41 cazuri de braconaj41 cazuri de braconaj piscicol cu implicarea a 89 persoane au fost înregistrate de către angajaţii Poliţiei de Frontieră, de la începutul anului curent. De la persoanele care practicau pescuitul ilicit au fost ridicate mai mult de 1100 metri de plasă şi alte ustensile interzise.
În luna aprilie, în pofida faptului că este perioada de prohibiţie, poliţiştii de frontieră au contracarat 28 tentative de încălcare a regimului de frontieră prin practicarea pescuitului ilegal, fiind documentate 60 de persoane.
Doar în zilele de odihnă, pe raza raioanelor de frontieră Cahul şi Ştefan-Vodă au fost descoperiţi şi amendaţi contravenţional 12 persoane. Aceştia au neglijat regulile de aflare în zona de frontieră şi restricţiile impuse, pescuind în apele de frontieră aproximativ 250 de peşti de diferite specii.
Un caz semnificativ a fost înregistrat în Sectorul Poliţiei de Frontieră Brânza. Inspectorii de frontieră aflaţi în misiune de supraveghere a hotarului, au depistat pe direcţia Goteşti-Cârja doi cetăţeni moldoveni în timp ce pescuiau ilegal în apele râului Prut. Bărbaţii cu ajutorul a 6 plase, în total de 600 metri, au reuşit să prindă peste 190 de peşti. În baza celor depistate, persoanelor le-au fost întocmite procese verbale, cu aplicarea amendei contravenţionale în valoare de 400 de lei, ulterior împreună cu uneltele de pescuit şi peştele au fost transmişi Inspectoratului ecologic de stat, pentru continuarea cercetărilor.

sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *