Copii caror parinti sunt plecati peste hotare au impresionat juriul unui prestigios concurs de fotografie

Poveștile copiilor din Moldova cu părinții plecați peste hotare au impresionat juriul unui prestigios concurs de fotografieFotografa italiană Myriam Meloni a luat premiul întâi la prestigiosul concurs de fotografie ˝Sony World Photography Awards 2014˝ cu un reportaj foto realizat în Republica Moldova.

Myriam Meloni, originară din Italia, locuiește la Barcelona, a fost distinsă cu premiul întâi la categoria ˝Lifestyle˝ pentru un reportaj fotografic unic realizat în țara noastră și intitulat „Behind the absence”.

Fotografiile prezintă poveștile copiilor din Moldova, care sunt lăsați în grija buneilor și a rudelor, în timp ce părinții lor sunt plecați la muncă peste hotare. Myriam îi numește pe acești copii „orfani sociali”.

˝În Republica Moldova, cea mai săracă țară din Europa, în jur de 100 de mii de copii cresc lipsiți de dragostea părinților, care sunt nevoiți să muncească peste hotarele țării. Acești copii stau cu buneii lor, vecinii sau plasați în orfelinate vechi, majoritatea construite încă după cel de-al doilea război mondial˝, se spune în descrierea care însoțește reportajul.

˝Sony World Photography Awards˝ este una dintre cele mai cunoscute competiţii de fotografie din întreaga lume. Anul acesta, fotografi din 166 de ţări au trimis aproape 140.000 de imagini, înregistrându-se astfel cel mai mare număr de înscrieri din istoria celor şapte ani ai concursului.
Sursa:stirilocale.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *