Liderul separatiştilor din Slaveansk: „Avem cel puţin trei combatanţi decedaţi”

Veaceslav PonomariovLiderul separatiştilor din Slaveansk, Veaceslav Ponomariov, într-un mesaj video, a declarat care este situaţia din regiunea Doneţk, care sunt pierderile şi câştigurile şi a îndemnat bărbaţii ce pot ţine o armă în mână să se alăture grupării proruse.

Militarul a îndemnat ca cetăţenii să fie calmi şi să nu se implice în treburile lor. De asemenea el a îndemnat bărbaţii ce deţin arme să i se alăture.

„La moment sunt confuntări la gara feroviară din Doneţk. În centrul oraşului totul e în linişte. Rog populaţia paşnică, în special mame, copii şi pensionari să stea în casele lor. Bărbaţii care pot ţine o armă în mână sau care au arme, dacă doresc să intre în grupul nostru, sunt invitaţi la sediul administraţiei locale”, a spus Veaceslav Ponomariov.

Liderul a declarat că suportă pierderi, dar merg înainte şi resping toate atacurile armatei ucrainene.

„Opunem rezistenţă. La moment am doborât trei elicoptere, am avariat careva dintre blindatele inamicului. Sunt pierderi şi din partea noastră, trei oameni ucişi. Eu cred că această operaţiune, luptă dintre noi şi armata Ucrainei se va termina astăzi”, a mai adăugat el.

Populaţia sprijină acţiunile separatiste. De acest lucru el este sigur.

„Majoritatea populaţiei din regiune ne acordă sprijin, noi vedem acest lucru în fiecare zi şi în fiecare minut. Nu mă îndoiesc de acest lucru. De aceea noi vom respinge toate acţiunile armatei ucrainene”, a declarat Ponomariov.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *