Ploaia, COŞMAR pentru zeci de locuitori din Bălţi.

Ploaia, COŞMAR pentru zeci de locuitori din Bălţi. Fiecare ploaie se transformă în coşmar pentru zeci de oameni care locuiesc la ultimele etaje ale multor blocuri din Bălţi. Din cauza acoperişurilor şubrezite, apa li se scurge direct în apartamente. Umezeala a măcinat pereţii şi tavanul, iar unii locatari au ajuns pe mâna medicilor, din cauza bolilor de plămâni. Blocurile sunt în gestionarea unei întreprinderi municipale care nu se grăbeşte să remedieze situaţia.

Locatarii acestui bloc spun că de şapte ani bat pragurile autorităţilor:

„Am fost la inginerul-şef al întreprinderii, la adjunctul directorului. El m-a privit şi mi-a râs în faţă. Mi-a spus că nu are nici bani şi nici oameni”.

„Curge tot acoperişul pe întreaga casă. Mâine, poimâne o să cadă peretele”.

Alt bloc, aceeaşi problemă. Oamenii spun că de mai bine de doi ani nu pot scăpa de igrasia de pe pereţi:

„Aici peretele este negru din cauza mucegaiului. M-am îmbolnăvit de astm bronşic în astfel de condiţii”.

„Pereţii sunt uzi permanent, nici nu vreau să fac reparaţie. Voi face şi peste câteva zile totul va fi la fel”.

Nu numai orăşenii sunt nemulţumiţi de activitatea funcţionarilor. „Vom solicita chiar un raport financiar şi de activitate a acestei întreprinderi pentru că este subordonată Consiliului Municipal. Şi vom insista ca el să fie făcut public”, a declarat Vlad Ghiţu, consilier municipal.

Dintre cele peste 900 de blocuri din Bălţi, aproape 500 sunt în gestiunea Gospodăriei locativ-comunale a primăriei. Responsabilii de la această întreprindere nu au fost de găsit pentru comentarii.

Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *