Vladimir Putin primeşte în regim operativ informaţii despre situaţia din sud-estul Ucrainei

Vladimir Putin primeşte în regim operativ informaţii despre situaţia din sud-estul UcraineiPreşedintele Rusiei, Vladimir Putin, primeşte în regim operativ toate informaţiile privind evoluţia situaţiei din sud-estul Ucrainei, în contextul declanşării operaţiunilor de către armata ucraineană, implicarea forţelor armate, precum şi a aviaţiei militare, a anunţat secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează ITAR-TASS.
‘Anterior, în timpul vizitei sale la Minsk, Putin a calificat o asemenea posibilă operaţiune drept ‘acţiune criminală”, a amintit Peskov. ‘Din păcate, modul în care evoluează situaţia confirmă această caracterizare’, a spus secretarul de presă al preşedintelui rus.
Peskov a precizat că în ajunul operaţiunii, în sud-estul Ucrainei a fost trimis, la ordinul lui Putin, reprezentantul său special Vladimir Lukin, pentru a purta negocieri pe marginea eliberării observatorilor internaţionali arestaţi anterior. ‘După demararea operaţiunilor (de către autorităţile de la Kiev), partea rusă nu poate stabili legătura cu Lukin’, a subliniat Peskov.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, operaţiunea declanşată de Kiev la Slaviansk a distrus practic ultima speranţă privind acordurile de la Geneva. ‘De fapt, în timp ce Rusia întreprinde acţiuni pentru dezescaladarea şi reglementarea conflictului, regimul de la Kiev a iniţiat bombardarea de către aviaţia militară a localităţilor civile, distrugând practic ultima speranţă privind viabilitatea acordurilor de la Geneva’, a spus Peskov.
Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *