Numărul victimelor alunecărilor de teren din Afganistan a trecut de două mii

Numărul victimelor alunecărilor de teren din Afganistan a trecut de două miiPeste 2 100 de oameni au murit în urma alunecărilor de teren în Afganistan. Informaţia a fost confirmată de autorităţile locale. Pentru a doua zi consecutiv, echipele de salvare caută supravieţuitori sub tone de noroi. Potrivit ONU, până acum 350 de cadavre au fost recuperate.
Sute de case au fost îngropate în noroi şi pietre, după ce versantul unui munte s-a prăbuşit în provincia afgană Badakhshan, în urma ploilor torenţiale. Echipele de salvare au ajuns deja în regiune şi sunt în căutarea supravieţuitorilor. Autorităţile locale susţin însă că operaţiunea decurge anevoios, în lipsa utilajelor speciale, iar şansele ca cineva să fie găsit în viaţă sunt foarte mici.
„Rog oamenii de afaceri din Afganistan, Guvernul, dar şi donatorii internaţionali să ofere asistenţă umanitară oamenilor afectaţi”, a declarat Fazul Uddin Ayaar, şeful poliţiei din regiunea Badakhshan.
Mai multe sate din regiune au fost evacuate, din cauza riscului mare de producere a unor noi alunecări de teren. Tragedia s-a produs după o săptămână de ploi, care au provocat inundaţii de proporţii în nordul Afganistanului. În urma puhoaielor, peste 100 de oameni au murit.

publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *