Patru şoferi au fost prinşi băuţi la volan în cadrul operaţiunii „Nopţi Albe”

Patru şoferi au fost prinşi băuţi la volan în cadrul operaţiunii "Nopţi Albe" Un tânăr de 17 ani a fost prins de către inspectorii de patrulare la volanul unei maşini, fără permis de conducere. Potrivit poliţiei, tatăl băiatului se afla în stare de ebrietate şi l-a lăsat pe fiul său să conducă automobilul. Încălcarea a fost depistată în cadrul operaţiunii Nopţi Albe din capitală.
Inspectorii de patrulare susţin că maşina nu aparţine niciunui dintre cei doi. Oamenii legii spun că tatăl şi fiul riscă o amendă de la 1000 până la 2000 de lei fiecare. În plus, părintele adolescentului se va alege şi cu trei puncte de penalizare.
„A fost stopată unitatea de transport de model Mercedes, la volanul căruia era o persoană ce nu deţinea permis de conducere. Persoana care se afla alături de şofer a predat conştient conducerea unităţii de transport la fel riscă o amendă”, spune căpitanul de poliţie Lilian Palamarciuc.
Chercheliţi, dar şi agresivi s-au dovedit a fi şi unii conducători auto din raionul Soroca.
În această noapte, cinci echipaje ale Inspectoratului Naţional de Patrulare au depistat, în total, patru şoferi în stare de ebrietate care vor primi amenzi în funcţie de concentraţia de alcool găsit în sânge. Şoferii care au fost depistaţi în stare de ebrietate avansată la volan riscă o amendă de opt mii de lei, 240 ore de muncă în folosul comunităţii sau vor fi privaţi de dreptul de a conduce pe un termen de până la cinci ani.

sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *