Situaţia tensionată din Ucraina afectează businessul agenţiilor de turism din Moldova

Moldovenii nu au făcut nicio rezervare până acum pentru litoralul ucrainean. Mai mult, cei care şi-au programat o vacanţă în ţările exotice sunt la un pas să renunţe, din motive de securitate. Asta deoarece pot ajunge la destinaţie doar cu escală prin Kiev.
Chiar dacă în anii precedenţi litoralul ucrainean era una dintre cele mai atractive destinaţii pentru moldoveni, acum oamenii evită să facă rezervări.
„Lumea s-a speriat deja şi încearcă să găsească alte alternative. Nimeni nu a început să facă vânzări pentru Ucraina pentru că e situaţie de conflict”, spune Alex Filipski, directorul unei agenţii de turism.
Chiar şi cei care au visat la destinaţii exotice pentru care au plătit mii de euro, cum ar fi Tunisia, India, Sri Lanka, Thailanda, Muntenegru, China, Grecia sau Republica Dominicană sunt la un pas de a renunţa pentru că toatre călătoriile sunt cu escală la Kiev.
„Turiştii se gândesc că în orice moment pot să apară probleme. Ne merg în întâmpinare partenerii hotelurilor unde sunt cazaţi înţelegându-ne şi dacă pot anulează sau întorc măcar o parte din cheltuieli”, a declarat Nina Belei, directoarea unei agenţii de turism.
Operatorii de turism încearcă să atragă clienţi cu alte oferte avantajoase. De exemplu şapte zile de cazare la o staţiune din România costă de la 55 de euro, iar în Grecia ofertele încep de la 130 de euro pentru o săptămână.
Mai scumpe sunt ofertele pentru Bulgaria şi Turcia care încep de la 130 de euro şi pot ajunge până la câteva sute. În acest an a scăzut cu 25 la sută şi numărul rezervărilor timpurii de vacanţă. Motive ar fi că oamenii nu au bani sau nu au reuşit să-şi programeze vacanţa. Reprezentanţii agenţiilor de turism speră însă că îşi vor recupera pierderile după ce au fost anulate vizele de călătorie.

sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *