Marian Lupu considera ca avem nevoie de relaţii bune cu Federaţia Rusă.

Marian Lupu considera ca avem nevoie de relaţii bune cu Federaţia Rusă.Moldovenii sunt interesaţi să călătorească liber atât în ţările europene, cât şi în Federaţia Rusă. Iar Chişinăul trebuie să aibă o abordare pragmatică, şi nu extremistă, menită să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia. Sunt declaraţiile preşedintelui Partidului Democrat, Marian Lupu, făcute într-un interviu pentru Unimedia.
Marian Lupu a declarat că strategia privind viitorul relaţiilor cu Federaţia Rusă trebuie gândită cât mai bine. Trebuie să existe o abordare pragmatică, bazată în primul rând pe interesele cetăţenilor moldoveni, aşa cum se face şi în cazul Uniunii Europene, a precizat Marian Lupu. El a atenţionat că actuala guvernare nu trebuie să se lanseze în declaraţii populiste privind vectorul politicii externe.

În alt context, preşedintele Partidului Democrat a menţionat că partidele din Coaliţia de guvernare trebuie să meargă separat în următoarea campanie electorală. După scrutinul parlamentar, urmează a fi analizată decizia electoratului şi, în funcţie de aceasta, să fie creată o nouă coaliţie.

Marian Lupu şi-a exprimat speranţa că următoarea campanie electorală va fi corectă, bazată pe proiecte serioase şi lipsită de declaraţii agresive şi acuzaţii.

Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *