Pacienţii internaţi la spitalul din Făleşti, nevoiţi să cumpere medicamente pe care instituţia trebuie să le ofere gratuit

Pacienţii internaţi la spitalul din Făleşti, nevoiţi să cumpere medicamente pe care instituţia trebuie să le ofere gratuitPacienţii internaţi la spitalul din Făleşti sunt nevoiţi să cumpere totul de ce au nevoie pentru tratament. Cu bani sunt chiar şi vata şi tifonul, dar şi alte lucruri pe care instituţia trebuie să le ofere gratuit bolnavilor.

Iată ce spun pacienţii:

„Tot am cumpărat tot. Mi s-a spus că nu-s medicamente şi dacă vrem să ne lecuim să cumpărăm”.

„Nu au medicamente, eu am cumpărat medicamente de 200 de lei. Chiar şi cele mai elementare pastile, cum ar fi analghin şi dimidrol nu se găseşte aici”.

Pacienţii se plâng şi de condiţiile proaste din saloanele spitalului:

„E dezordine. E mucegai. Nu este duş. Am stat aici şapte zile şi nu am mers niciodată la baie”.

Medicii spun că această situaţie se atestă de mai bine de un an. „E bătaie de joc. De ce se întâmplă lucrul acesta? Gestionarea banilor cred că asta e principala problemă. Am ajuns la o situaţie disperată”, a menţionat medicul chirurg Varfulameu Ursachi.

„Lucrurile merg din bine spre rău. Angajaţii noştri îşi fac foarte mari probleme referitor la procesul de acreditare. Suntem foarte îngrijoraţi că suntem în apropiere de spitalul din Bălţi, unde în orice clipă noi am putea fi înghiţiţi de această instituţie”, a subliniat Dumitru Spânu, medic.

Directorul Spitalului Raional Făleşti nu a comentat, deocamdată, situaţia.

Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *