Stare de ALERTA la frontiera de stat a Moldovei. Conducerea tarii a dat instructiuni institutiilor de ordine

Veaceslav PonomariovPrimele persoane in stat, presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, presedintele Parlamentului, Igor Corman, si prim-ministrul Iurie Leanca, au dat instructiuni institutiilor de ordine sa supravegheze cu maxima atentie situatia de la frontiera de stat si sa continue sa intreprinda toate actiunile necesare in vederea asigurarii ordinii publice in interiorul tarii.

Potrivit unui comunicat de presa al Presedintiei, instructiunile au fost date in cadrul unei intrevederi a conducerii tarii cu reprezentantii structurilor de forta, pentru a discuta situatia din tara in contextul ultimelor evolutii din regiune.

Nicolae Timofti, Igor Corman si Iurie Leanca si-au exprimat ingrijorarea fata de degradarea climatului de securitate in regiune ca urmare a escaladarii violentelor in Ucraina.

Conducerea Republicii Moldova exprima condoleante profunde intregului popor ucrainean, familiilor si apropiatilor victimelor evenimentelor tragice din orasele Odessa, Slaveansk si alte localitati din Ucraina, soldate cu moartea a zeci de persoane.

Potrivit comunicatului, Republica Moldova reconfirma sprijinul ferm pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei si isi exprima increderea ca eforturile depuse de autoritatile ucrainene si de actorii internationali vor duce la aplanarea tensiunilor si instaurarii ordinii constitutionale, pacii si securitatii in tara vecina.

Saptamana trecuta, peste circa 300 de persoane au fost ranite, iar peste 40 de oameni au murit sufocati, dupa ce Casa Sindicatelor de la Odessa, a fost cuprinsa de flacari.
Sursa-protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *