Presa italiană: Kremlinul nu din întâmplare dotează Tiraspolul…Transnistria riscă să devină noua Crimee

Presa italiană: Kremlinul nu din întâmplare dotează Tiraspolul...Transnistria riscă să devină noua CrimeeTransnistria riscă să devină noua Crimee, informează Infotag, citând publicaţia italiană de autoritate L’Espresso.

Potrivit sursei, situaţia geopolitică din Europa de Est s-a format astfel că Transnistria riscă să devină noua Crimee, deoarece luând în calcul tendinţele ce există în regiunile post-sovietice, conflictele ce mocnesc se pot reaprinde în orice moment.

„Kremlinul nu din întâmplare dotează Tiraspolul, care la capitolul infrastructură aproape că depăşeşte Chişinăul. Parlamentul separatist s-a adresat Dumei cu solicitarea de a accepta Transnistria sub jurisdicţia Rusiei, apelând la fosta Patrie sovietică. Dar Moscova la moment are multe alte probleme, iar din punct de vedere geopolitic Transnistria nu poate concura cu Crimeea: regiunea nu are acces la mare şi este despărţită de Rusia de teritoriul ucrainean. Dar pe viitor, cine ştie cum vor evolua lucrurile, deoarece datorită depozitelor de armament, care au transformat această regiune într-o piaţă neagră a guvernelor corupte şi crimei organizate din jumătate de lume, regiunea îşi păstrează semnificaţia economică şi geopolitică”, scrie publicaţia.

Aceasta menţionează că o dată cu venirea la putere a lui Evgheni Şevciuk regiunea a devenit mai deschisă pentru străini, însă aceştia continuă să ocolească „republica contrastelor”.
Sursa-publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *