Fermierii moldoveni anunţă proteste

Fermierii moldoveni anunţă protesteFermierii anunţă că la 28 mai vor ieşi la proteste în Piaţa Marii Adunări Naţionale, nemulţumiţi de scumpirea combustibilului, potrivit Ziarului Naţional.
Reprezentanţii producătorilor agricoli spun că îşi doresc ca să se aprovizioneze cu produse petroliere direct de la exportator. O altă nemulţumire a agricultorilor este refuzul ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, de a semna Strategia Naţională de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural. Prin urmare, fermierii se arată hotărâţi de a organiza proteste.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a declarat pentru Ziarul Naţional că ar fi normal ca aceste probleme să fie rezolvate la masa de negocieri, însă înţelege nemulţumirile producătorilor.

„Cunoaştem despre această situaţie, pentru că nu o dată premierul Iurie Leancă, dar şi fostul premier, Vlad Filat, a atenţionat despre faptul că trebuie să se facă ordine în formarea preţurilor la combustibil. Când vin lucrările de primăvară şi este mai dificil pentru producători, se scumpesc produsele petroliere. În schimb, când cotaţiile internaţionale scad, nu prea am văzut ca şi la noi să aibă loc ieftiniri ale acestor produse. Noi ne facem datoria şi susţinem, în măsura posibilităţilor, fermierii”, a declarat Vasile Bumacov.
Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *