Drapelul RM si a Uniunii Europene vor fi arborate în faţa sediilor Parlamentului şi Guvernului de la Chisinau

Ziua Europei sărbătorită şi pe 10 mai. La Chişinău va avea loc o ceremonie festivă de arborare a Drapelului de Stat al Republicii Moldova şi a Drapelului Uniunii Europene în faţa clădirilor Parlamentului şi Guvernului.
Evenimentul va începe la sediul Executivului, la ora 13:00 (PMAN).

Tot mâine, în Piaţa Marii Adunări Naţionale îşi va deschide porţile Orăşelul European. În centrul capitalei vor fi amplasate centre informative, unde vor fi oferite informaţii despre statele Uniunii Europene, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, beneficiile de pe urma ridicării vizelor şi semnării Acordului de Asociere cu UE pentru cetăţenii moldoveni.

Drapelul RM si a Uniunii Europene vor fi arborate în faţa sediilor Parlamentului şi Guvernului de la ChisinauLa ora 14:00 va avea loc inaugurarea oficială a Orăşelului European din Chişinău, cu participarea conducerii ţării, reprezentanţilor Guvernului, Delegaţiei UE în R.Moldova, a ambasadorilor statelor europene şi autorităţilor locale. Ceremonia de inaugurare va fi urmată de discuţii publice privind relaţiile moldo-comunitare şi procesul de integrare a Republicii Moldova. Oaspeţilor le vor fi prezentate informaţii detaliate privind proiectele derulate în ţara noastră cu sprijinul financiar al UE, posibilităţile de mobilitate academică şi studiere a limbilor statelor UE. Misiunile diplomatice vor organiza prezentări de dansuri populare şi vor pregăti bucate tradiţionale.

Sărbătoarea dedicată Zilei Europei la Chişinău va culmina cu un concert de excepţie, care va începe la ora 19:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, invitata specială fiind trupa Morandi din România.

Pe data de 17 mai, Ziua Europei va fi sărbătorită la Comrat. Orăşelul European se va deschide la ora 13:00, iar concertul de seară va fi susţinut de interpreta tătaro-ucraineancă din Crimeea – Jamala.
Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *