În oraşul Mariupol a fost decretată zi de doliu în urma evenimentelor tragice de vineri

Zi de doliu în oraşul Mariupol, din estul Ucrainei, unde 20 de separatişti şi un militar au murit ieri, în urma operaţiunii antiteroriste. Totodată, patru militanţi au fost capturaţi de forţele de ordine, potrivit ministrului de Interne de la Kiev, Arsen Avakov. Pe de altă parte, Departamentul Sănătăţii din regiune a anunţat că, în urma luptelor grele, şapte oameni şi-ai pierdut viaţa, iar 39 au fost spitalizaţi. Între timp, Garda Naţională ucraineană s-a retras din regiune.

Confruntările au început ieri-dimineaţă, când aproximativ 60 de separatişti au încercat să ia cu asalt clădirea miliţiei din Mariupol. În oraş au intrat câteva blindate ale forţelor ucrainene, iar la primul etaj al sediului administraţiei locale s-a produs un incendiu. Edificiul a ars parţial.

În oraşul Mariupol a fost decretată zi de doliu în urma evenimentelor tragice de vineriTotodată, în Doneţk au fost răpiţi şapte reprezentanţi ai organizaţiei internaţionale „Crucea Roşie”, care au fost eliberaţi după şapte ore. Iar dirijorul unei orchestre a fost atacat de un grup de activişti proruşi pentru că a interpretat imnul Ucrainei.

O altă tragedie s-a produs în oraşul Konstantinovka, din regiunea Doneţk, unde un preot a fost ucis de către militanţii proruşi în timp ce încerca să le vorbească.

Kievul a început o operaţiune antiteroristă în estul ţării acum câteva săptămâni, după ce separatiştii au ocupat clădirile guvernamentale din mai multe oraşe din regiune. Între timp, în Lugansk şi Doneţk continuă pregătirile pentru referendumul ilegal din 11 mai privind independenţa acestor regiuni. Asta chiar dacă liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a cerut amânarea plebiscitului.

În martie, un referendum similar a avut loc în peninsula Crimeea, urmat de anexarea regiunii la Federaţia Rusă.

Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *