UE pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei.

UE pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei.Uniunea Europeană va discuta luni despre posibilitatea de instituire a unor noi sancţiuni împotriva Rusiei. În lista celor vizaţi ar putea fi incluşi 15 cetăţeni ruşi şi cinci companii din Crimeea. În acelaşi timp, marile puteri internaţionale, dar şi Kievul, au criticat dur vizita lui Vladimir Putin în Crimeea, cu ocazia zilei de 9 mai.
Vizita lui Vladimir Putin în Crimeea este o sfidare gravă a suveranităţii Ucrainei. Aşa a reacţionat diplomaţia de la Kiev, care consideră că, în acest mod, Rusia provoacă intenţionat escaladarea tensiunilor. Gestul liderului de la Kremlin a fost criticat şi de secretarul general al NATO, Uniunea Europeană, precum şi de Departamentul de Stat american, care l-a catalogat drept o provocare.
„În opinia noastră, această vizită este o provocare. Crimeea aparţine Ucrainei, aşa că nu recunoaştem acţiunile Rusiei în regiune”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Jen Psaki.
Din motive de securitate, la Kiev şi Odesa nu au fost organizate parade militare de 9 mai, ci doar evenimente de comemorare a victimelor războiului de acum 69 de ani.
Anterior, autorităţile ucrainene au avertizat că separatiştii proruşi din estul Ucrainei pregătesc provocări în ziua de 9 mai. Oficialii de la Kiev au făcut tot posibilul pentru a preveni destabilizarea situaţiei.

Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *