Campania „Moldova are glas”, în raioanele Moldovei. Iată ce spun localnicii din Sângerei, Făleşti şi Bălţi

Campania "Moldova are glas", în raioanele Moldovei. Iată ce spun localnicii din Sângerei, Făleşti şi BălţiCampania „Moldova are glas” a scos la iveală până acum o mulţime de probleme ale oamenilor din diferite localităţi din nordul ţării. Reporterii Publika TV au vizitat săptămâna aceasta raioanele Sângerei şi Făleşti, iar astăzi au ajuns în municipiul Bălţi.

În satul Elizaveta, din municipiul Bălţi echipa noastră a găsit o mulţime de oameni bolnavi din cauza lipsei de apă potabilă de calitate. „Sunt bolnavi care suferă cu stomacul, au ulcer. Din cauza apei te poţi îmbolnăvi de hepatita C, B, ciroză”, a declarat Svetlana Gorobeţ, asistent medical în satul Elizaveta.

O altă problemă este groapa de gunoi de la marginea satului. „Ce e acolo, doamne. Când vântul bate, de acolo tot în sat intră. Care tuşeşte, care îl doare în gât, care capul”, a spus o persoană.

La Sângerei, staţia de epurare nu face faţă nevoilor localnicilor. Iar imaginea oraşului este umbrită şi de drumurile proaste. Autorităţile locale promit că, în scurt timp, vor repara strada centrală din oraş.

„Costă 56 de milioane. Am avut discuţii cu reprezentanţii Ministerului Drumului şi Construcţiilor care ne-au asigurat că dacă avem proiectul se vor implica şi ne vor acorda surse financiare”, a menţionat primarul din Sângerei, Vasile Doga.

Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *